За да блести домът от чистота


Пролет е! Време е да почистим домовете си, да измием прозорците, пода, терасите, да изперем пердетата, да изтупаме килимите и мебелите, за да премахнем целия прах, натрупан през дългите зимни дни, да изчистим огледалата, баните, душ-кабините и т.н. Българите така сме научени от майките и бабите си, че пролетта е времето, когато не само ние трябва да се подготвим за новия сезон, за да сме по-свежи и здрави, но трябва да подготвим и къщите си, за да отворим пътя на новото и на светлината.
Интернет е пълен със съвети, идеи, хакове и трикове за бързо и качествено пролетно почистване от това, кои дрехи да изхвърлим от гардероба си до това, как да почистим петната по дамаските. Някои домакини с нетърпение очакват намаленията на големите вериги магазини за стандартните почистващи продукти, други се запасяват със сода и оцет и действат по старите, изпитани методи.


Защо е важно, какви продукти за почистване използвате?


Когато купувате конвенционални почистващи препарати обръщате ли внимание на етикетите за състава, начина на използване и нежелани реакции? Забелязали ли сте, че на всеки етикет има знак ОПАСНО, както и предупреждения за изгаряне на кожата, сериозно увреждане на очите, да се пази от деца и домашни любимци и при проблем да се обадите в център по токсикология или на лекар.
Когато избираме козметика за лице и тяло, етикетът и съставът на продукта са едно от нещата, на които първо обръщаме внимание. Искаме да ползваме за нас самите продукти с чисти и екологични съставки, но рядко обръщаме внимание на етикетите за козметика за дома.
В последните години все повече научни публикации алармират за рисковете за здравето, свързани с използване на почистващи препарати. Причината се крие в химикалите, които се влагат в почистващите продукти. Освежители за въздух, дезинфекционни продукти с добавени аромати, прахове за пране, омекотители за тъкани, антибактериални продукти, избелващи средства, почистващи препарати за тоалетна или кухня и т.н. съдържат токсини и изкуствени аромати, които могат да причинят дразнене по кожата, гърлото, главоболие, алергични реакции, проблеми с очите, заболявания на ендокринната система и др.
Независимо колко често и колко дълго ги ползвате, летливите съставки остават във въздуха и вие, семейството ви и домашните ви любимци вдишвате и сте подложени на тяхното вредно влияние.
Алтернативата на конвенционалните препарати са продукти за почистване и пране с натурални съставки.


Използвайки натурални продукти за пране и почистване се грижите за здравето на цялото семейство


Всеки родител се стреми да поддържа здравословна домашна среда за своите деца. Това не винаги е възможно, защото дори и при отворени прозорци в дома ни влиза прах, газове от автомобили и др. вредители, но можем да намалим токсичното влияние на почистващите препарати. Всеки знае как „мирише чист дом“, но по данни на Световната здравна организация (СЗО) 235 милиона души в света страдат от астма. СЗО посочва още, че астмата е най-често срещаното хронично заболяване сред децата. Изглежда, че продуктите за почистване на дома са един от основните виновници за повишаване на риска от детска астма.
От няколко години, български брандове разработват и предлагат натурални, растително базирани продукти за пране и почистване, абсолютно безвредни, екологично съобразни и нетоксични. Български компании, които са се посветили на каузата да произвеждат продукти, които да не вредят на здравето на потребителите и да опазват околната среда.


С натуралните продукти пестите средстваЩе ви сторят малко по-скъпи от конвенционалните, но с един универсален почистващ препарат замествате няколко подобни.
Например този почистващ продукт е за универсална употреба, направен със съставки с растителен произход и е подходящ за всички видове твърди повърхности в домакинството.


Ефикасно премахва замърсяванията и хигиенизира всички твърди повърхности в дома:


• кухненския плот, котлони, шкафове и всяко друго кътче в кухнята;
• мивката, душ кабината и цялата баня;
• инокс, фаянс, стъкло.


Направен е със съставки от растителен произход, без вредни химикали. Натурални сапонини от Камелия и Сапунени ядки, които имат силни почистващи свойства. Комбинирани са със силата на етеричните масла и млечна киселина, за да осигурят истинска чистота в дома.


В натуралните продукти не се добавят химични съединения за пенливост. Няма нужда да използвате огромно количество вода, за да ги отмиете. Например Екологичният прах за пране One е:

• Изцяло разградим – без синтетични ПАВ, фосфати, парфюми и други токсични съставки.
• Подходящ е за алергични хора, бебета и малки деца.
• Изпира отлично дори при ниски градуси и е супер икономичен – 1 опаковка е за до 66 зареждания на пералнята.
• Съставките му се разтварят и реагират във водата без да правят обилна пяна, поради което не са нужни допълнителни изплаквания.


Може да се ползва успешно при новите супер екологични модели перални, които ползват по-малко вода и изплаквания. Прахът се поставя директно на дъното на барабана, където ще се разтвори най-бързо и ефективно ще започне да действа. Прахът почиства и дезинфекцира както прането, така и пералнята, като премахва неприятните миризми от нея. Супер концентриран – 1 кг стига за до 66 пранета (кутия)!

Натуралните продукти за пране и почистване са силно концентрирани и количеството от тях, което е необходимо при една употреба, е по-малко и те се използват по-дълго време.


Натуралните продукти удължават живота на мебелите, повърхностите и дрехите


Всички реклами за стандартните почистващи препарати включват в себе си твърдението „Удължават живота на...“, но дали е така? Конвенционалните продукти съдържат агресивни химични вещества, които могат да повредят или надраскат деликатни повърхности или да изсветлят цветовете на дрехите. Натуралните почистващи продукти имат меко и деликатно действие и са много щадящи към повърхности и тъкани.


Агресивните почистващи вещества в конвенционалните продукти често са корозивни и могат да повредят деликатните повърхности и тъкани или да избелят цветовете им. Натуралните продукти с подбрани съставки имат по-меко и деликатно действие и са щадящи за повърхностите и тъканите.


Продуктът Carpet за ръчно за почистване и пране на килими, мокети и дамаски е безопасен почистващ препарат за пране на текстил и кожа.


• Добре прониква в материята и отделя замърсяванията в дълбочина.
• Действа на принципа на физическо отделяне на замърсяването от почистваната материя, без създаване на химична реакция.
• Има антистатично и обезмирисяващо действие.
• Биологично разградим до 85 % за 28 дни.
• Не съдържа фосфати.


С натуралните продукти за пране и почистване запазвате природата чиста


Всеки препарат се измива естествено с вода, която попада в локалните еко системи – почви и водоизточници. Съществува опасност не само за водните организми, растенията, но и за нас – хората.
Отпадните води от натуралните продукти за почистване са биоразградими и не вредят на околната среда.

Време е за пролетно почистване и ви насърчаваме да използвате натурални продукти за пране и почистване от българските брандове. Екологични, икономични, безвредни и здравословни продукти създадени в България.


🤍💚❤️Пазарувай в bgbrands.bg, подкрепяй родните производители и препоръчвай българските брандове.

https://www.bgbrands.bg/