Бебешки и детски мебели, произведени в България | bgbrands.bg

Предстои ви голямо събитие и съвсем скоро ще посрещнете нов член на семейството. Вълнението е огромно и сигурно вече мислите как да преустроите дома си и какви нови мебели, дрехи, аксесоари, детска козметика и приспособления са ви необходими.

Бебешко легълце (кошарка), повивалник, скрин или гардеробче са мебелите, които трябва да осигурите преди да настъпи великият ден. Дрешки, козметика или допълнителни приспособления и аксесоари можете да купите и след като посрещнете бебето в къщи.

Бебешка кошара/Детско легло

Най-важната мебел за вашето бебе е легълцето. Има голям избор на легла, но когато правите избор за бебешката кошарка трябва да се съобразите с някои основни препоръки:

 • Бебешката кошара трябва да бъде изработена от качествен материал – естествено, истинско дърво;
 • За бебешкото легълце трябва да са използвани нетоксични бои;
 • Цветовете трябва да са ненатрапчиви, пастелни и светли. Какви цветови комбинации ще изберете зависи от вкуса на мама и тати, но за бебетата е важно тоновете да успокояват, а стаята да излъчва усещане за топлина и нежна светлина;
 • Легълцето трябва да е защитено от решетки или мрежичка, за да предпазва бебето от падане;
 • Възможност за преустройство на бебешката кошарка в детско легълце. Или иначе казано – легълцето да расте с детето.

Ако до момента не сте правили проучване за бебешки и детски легла, ще бъдете изненадани какво разнообразие от мебели се предлагат на родния пазар:

 • Детска кошара с или без люлеещ механизъм. Опция „люлка“ е чудесен помощник на родителите и удобство при приспиване на бебето.
 • От 1 до 3 нива на матрака. Хубаво е да има 3 нива на височина на матрака, което осигурява по-голямо удобство за родителите. Когато бебето е новородено, се използва най-горното ниво, после постепенно се смъкват надолу.
 • Възможности за демонтаж на решетките и трансформация в детско легло. Подвижната решетка осигурява комфорт при смяна на чаршафите и при вземане на детето. Препоръчително е решетката на леглото да е подвижна, а материалът да е естествен и издръжлив, а не пластмасов. Предлагат се и модели, при които има възможност ламелите на решетките да се изваждат. Детето скоро ще поиска само да си влиза и излиза от кошарата.
 • Скрин за повиване с ракла. Раклата с чекмеджета може да събере всички принадлежности на бебето. Удобният плот за повиване и преобличане е много функционален, защото ще се чувствате комфортно, когато преповивате детето или бързо трябва да се справите с тоалета. Разбира се, винаги можете да използвате леглото или спалнята, но позицията е доста ниска, а това е дейност, която ще извършвате често-често през първите години от новия живот.
 • Възможност за трансформация в друг тип мебел, в бюро и етажерка;
 • Брой на удобните чекмеджета.

  

В зависимост от размера на бебешката стая или кът, за вас може да е удобен вариант с отделни мебели – легло, скрин и малък гардероб.

 

Бебешки и детски скринове

 

В bgbrands.bg можете да намерите голямо разнообразие от бебешки и детски скринове с удобни чекмеджета, изработени от ПДЧ в разноцветни бонбонени цветове, с или без апликации.

Важното при детските скринове е да побират много и да се отварят лесно. Търсете скринове с телескопични водачи на чекмеджетата. Понякога е възможно и двете ви ръце да са заети и затова нежно да затворите чекмеджетата с крак.

 

Детски и бебешки гардеробчета

 

Новият член на семейството е с приоритет и винаги в центъра на вниманието. Той получава любов, грижа и много подаръци. Неусетно бебешките дрешки, играчки, козметика, приспособления и аксесоари завладяват цялата стая и ето че вече имате нужда от гардероб.

Възможно е да изберете гардеробче с много шкафчета и етажерки, с едно или повече крила, с или без апликация и т.н.

Гардеробът може да подреди всички принадлежности на мъничето, които никак не са малко.

 

 

Комплексно обзавеждане на бебешки и детски стаи

 

Предлагаме ви за вдъхновение да разгледате предложенията на българските производители в bgbrands за цялостно обзавеждане на бебешки и детски стаи в bgbrands.bg.

Те са цветни, красиви, многофункционални и удобни.

Убедихме ли ви, че на пазара можете да откриете огромно разнообразие от детски и бебешки мебели. Съветваме ви да изберете мебели, произведени в България, защото българските производители изработват функционални, красиви и качествени продукти.


🤍💚❤️Пазарувай в bgbrands.bg, подкрепяй родните производители и препоръчвай българските брандове.

https://www.bgbrands.bg/

 

Подобни статии

Модели бански, които никога не излизат от мода, bgbrands селекция
Банският е задължителен елемент в летния гардероб на всеки. За дамите, разнообразието от модели, кройки и дизайни е голямо. Въпреки постоянните промени в модните тенденции, има бански , които са...
Пролетно почистване
За да блести домът от чистота Пролет е! Време е да почистим домовете си, да измием прозорците, пода, терасите, да изперем пердетата, да изтупаме килимите и мебелите, за да премахнем целия...